Koledzy. Poszukuję dystrybutora pieców Defro i grzejników np. Purmo. Czy ktoś z Was trudni się czymś takim i może skombinować dobre ceny?? :szeroki_usmiech
Mycie auta w mieście
Zwiń
X
-
Mycie auta w mieście
Pytanie do kolegów "blokersów", bo za mycie auta pod blokiem można dostać karę:
Jakie macie patenty na mycie auta w mieście, nie robiąc tego na prywatnej posesji(np. jej nie macie), na myjce ciśnieniowej (mycie niedokładnie), w myjni automatycznej(rysy)? Czy są jakieś miejsca gdzie mycie auta jest dozwolone?
Myślę o odwiedzaniu skanalizowanych myjni ciśnieniowych w porach mało uczęszczanych i ew. dogadaniu się z "opiekunem", że rozłożę sobie 2 wiadra itd, a myjki użyję tylko do opłukania auta.
-
-
Re: Mycie auta w mieście
Zamieszczone przez GurasMyślę o odwiedzaniu skanalizowanych myjni ciśnieniowych w porach mało uczęszczanych i ew. dogadaniu się z "opiekunem", że rozłożę sobie 2 wiadra itd, a myjki użyję tylko do opłukania auta.
Najlepiej odwiedzac myjnie "panstwowe" jak BP czy Statoil i wtedy nikogo o zdanie pytać nie trzeba. Testowane wiele razy na terenie DW
PS. Myjke uzywasz 2 razy:
- raz do oplukania piasku przed myciem
- dwa do splukania calego auta po myciu
Komentarz
-
-
Guras, ja korzystam od dobrych paru lat z bezdotykowych myjek ręcznych. Przyejżdzam ze swoim wiadrem, kosmetykami i akcesoriami i myję. Jeszcze nigdy nikt mi uwagi nie zwrócił.
Fakt, że trzeba to robić w porach kiedy myjnia nie jest zbyt uczęszczana, żeby nie zrobić za sobą kolejki.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Gość
Takie rzeczy to sobie mozna stosowac tylko i wylacznie gdy nie ma ludzi, pozatym w regulaminie myjki czesto pisze ze nie wolno uzywac swoich kosmetykow przyborow itp.
Ja tez tak kiedys zrobilem, ale tez o takiej porze ze nikogo nie bylo bo jak widzie ciula za ktorym sie ustawia kolejka aut a on sobie prywatna myjke urzadza to mnie szlag trafia. Raz mialem taka sytuacje, 2 miejsca a paniusia wyciaga po umyciu auta wszystko ze srodka od dywanikow po wszelkie cary i ma zamiar czyscic srodek, jak grzecznie zwrocilem uwage ze dalej jest odkurzacz i puste stanowisko na takie rzeczy to z morda, ale wrzucila wszystkie klamoty i zjechala. Wkoncu to miejsce publiczne gdzie tez jakies przepisy obowiazuja i kazdy chce skorzystac.
Tak pozatym dobrze jest miec jakies miejsce np. wlasne podworko, jak takiego nie ma to chyba jedyne wyjscie mycie po nocach albo u znajomego na garazu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez lu5aszOplukanie,mycie reiawica i oplukanie to nie zajmuje znow az tak duzo czasu.
A przecież po opłukaniu i tak wyjeżdża się ze stanowiska, aby już poza nim, wysuszyć auto i przeprowadzic pozostałe czynności.
Takze nie widzę większego problemu.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Dorzucę swoje. Bawi mnie reklamowanie "myjnia bezdotykowa", gdzie mycie odbywa się li tylko przy użyciu pistoletu, bo obowiązuje zakaz używania szczotek i gąbek własnych. Przyznam szczerz, że kiedyś pojechałem na taką myjkę aby zobaczyć efekt. Jak przypuszczałem i jak wszyscy wiecie - mizerny. Nie wiem jak można wmawiać ludziskom, że mycie bez dotyku zmyje im cały brud z samochodu. Może takie coś jest możliwe jak z pistoletu leci prawdziwa piana i środki czyszczące a nie rozrzedzone do granic możliwości. Mało tego pomimo, że za mną nie było kolejki "strażnik teksasu" przyleciał do mnie aby mnie zjechać za mycie gąbką. Od tej pory sporadycznie jadę aby tylko spłukać kurz po wcześniejszym porządnym myciu i woskowaniu w "innych" warunkach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Golas27Tak pozatym dobrze jest miec jakies miejsce np. wlasne podworko
Zamieszczone przez Gurastrzeba znaleźć jakąś ekstremalną porę, np. 7 rano w sobotę,
Zamieszczone przez andrzej1962że za mną nie było kolejki "strażnik teksasu" przyleciał do mnie aby mnie zjechać za mycie gąbkąno nic na to się nie poradzi ale z zasłyszanych info. zazwyczaj nikt nie ściga za mycie dodatkowymi chemikaliami, pewnie prawdziwego detailingu sie tam nie przeprowadzi bo mycia zajęło by ze 2-3h ale dokładne opianowanie przed wjazdem żeby piana podziałała, potem szur szur gąbką i wycierać już poza stanowiskiem.
Zamieszczone przez andrzej1962Nie wiem jak można wmawiać ludziskom, że mycie bez dotyku zmyje im cały brud z samochodu. Może takie coś jest możliwe jak z pistoletu leci prawdziwa piana i środki czyszczące a nie rozrzedzone do granic możliwości
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftCzyli 4pln na myjke - a reszta to czysta satysfakcja.
Pozostaje trafic tak, zeby myciem na dwa wiadra nie stworzyc kolejki za soba, bo potem mozna uslyszec od jednego z drugim :twisted:
[ Dodano: Czw 06 Lut, 14 17:23 ]
Zamieszczone przez MaicroftA skad bierzecie ciepla wode ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftA skad bierzecie ciepla wode.... ale....
Komentarz
-
-
Ja na wiosnę będę próbował mycia pod garażem. Garaż mam w ciągu garaży pod blokiem odgrodzony od ulicy bramą. Pomiędzy garażami są studzienki z odpływem do kanalizacji, więc jest to teoretycznie legalne. Teraz pozostaje kupić myjkę zasysającą wodę z pojemnika. Podobno 15l wystarcza na spłukanie przed i po myciu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Guraslockin, dlaczego nie trzeba pytać o zgodę?
Zamieszczone przez MaicroftA skad bierzecie ciepla wode ??
(2 szczelne wiadra do kupienia w Castoramie za 20pln)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez meridomaniakandrzej1962, czyli w takiej sytuacji trzeba pytać gminy, a nie administracji?aktualnie zaczyna sam załatwiać wszelkie zezwolenia wodno prawne dla firmy. Najlepiej auto myć na bezdotyku z swoimi gratami i spokój masz, sam tak robie i jest oki, nigdy nie było problemy, czasem nawet właściciele myjni sami patrza i się śmieją jak auto pielęgnuje
Mastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
-
Mam małe pytanko dotyczące myjni bezdotykowej odbiegające od tematu. Czy jest jakieś ograniczenie dotyczące stopnia ubrudzenia auta? Miałem "miłą" sytuację jak zajechałem na bezdotyk terenówką po dach w błocie wrzuciłem "piątkę" i zaraz wybiegł myjkowy z gębą do mnie, co ja sobie wyobrażam myjąc tak uwalone auto na myjni?
Komentarz
-
-
maymer, tak. Na niektórych myjniach jest napisane aby nie przyjeżdżać autami ubłoconymi i o ile samo ubłocone auto mi osobiście nie przeszkadza, o tyle syf pozostawiony przez właściciela tego auta na podłodze myjki już tak. Nie wiem dlaczego ludzie nie są nauczeni żeby sprzątać po sobie? Przecież to powinno być naturalnym odruchem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopTo na swojej działce można, nawet jak woda wsiąka w trawę ?
Zamieszczone przez maymerMam małe pytanko dotyczące myjni bezdotykowej odbiegające od tematu. Czy jest jakieś ograniczenie dotyczące stopnia ubrudzenia auta? Miałem "miłą" sytuację jak zajechałem na bezdotyk terenówką po dach w błocie wrzuciłem "piątkę" i zaraz wybiegł myjkowy z gębą do mnie, co ja sobie wyobrażam myjąc tak uwalone auto na myjni?Mastershine - Auto Detailing Studio
Komentarz
-
Komentarz